Cranio-Sacraal is een subtiele, niet-manipulatieve, lichaamsgerichte methode.  Door een luisterende, lichte aanraking kan men het Cranio-Sacraal ritme  voelen en het zelfgenezend vermogen  aanspreken. Tijdens een behandeling wordt terug ruimte gecreëerd rond zowel lichamelijke als mentale spanningen. 

Het verbindt de twee hersenhelften waardoor de uitwisseling en samenwerking (tussen yin en yang, tussen mannelijk en vrouwelijk, tussen creatief en rekenkundig) beter stroomt. Het verhoogt aldus de levenskwalliteit.

Initiatie - Opleiding

Cranio-Sacraal​

Contact

Cranio-Sacraal Auto-Dynamisch is een Biodynamische benadering van de Cranio-Sacraaltherapie, waarbij men zichzelf leert behandelen via uitwisseling van sessies op de tafel, via meditaties en lichaamsbeweging.

 

Het aspect van de beweging werd ontwikkeld door Martine Hoerée.  Ze studeerde af aan de Cranio-sacraal Academie Peirsman.  Daarna heeft ze zich laten inspireren door de Cranio-Sacral Biodynamics’ volgens F. Sills

 

Celbewustzijn opent zich tijdens de behandeling op de tafel en ook tijdens de begeleide meditaties en praktijk van de beweging.  Natuurlijke bewegingen, die de spiraliserende dynamiek van de ontwikkeling van de weefsels respecteert, ondersteunt de zelfhelende krachten van het lichaam. . Ook mensen met bewegingsproblemen en chronische pijnen hervinden de toniciteit en draagkracht dankzij deze zachte, en tegelijk dynamische methode.​

 

Enkele getuigenissen

"Het was voor mij een heel mooie en diepgaande opleiding.  Deze zomer ervaarde ik tijdens het verlof veel rust in mij.  Op een bepaald moment kon ik echt voelen dat het leven eenvoudig is.  In de week voor CSAD 8 was er iets aan het veranderen en dit heeft zich ondertussen verder gezet.  Ondertussen mocht ik heel sterk ervaren wat stilte is, Dynamische Stilte.  Ik ben heel dankbaar.   Het geeft de stilte een concrete vorm en een diepere bedding."

"Het weekend bracht me bij een groot verlangen om onvoorwaardelijk aanwezig te zijn zonder helemaal te versmelten en mezelf te verliezen. De hulpbronnen en de kracht van anderen zien; waardoor ik de ander anders bekijk en mijn redders- instinct heel erg vermindert. Dit is een manier waarop het kan.  Dit was heel verrijkend en heeft nog door gewerkt.​"

Vanuit onderzoek, jarenlange ervaring en vooral vanuit haar voortdurende zorg voor de ‘autonomie van de mens’, werd het aspect van de " zelfbehandeling in beweging " toegevoegd en volledig geïntegreerd.    

 

Craniosacraal Autodynamisch ( CSAD ) is dus een Bio-Dynamische benadering van de Cranio Sacraal Therapie, met de integratie van Autonomie (zelfbehandeling) en Dynamiek (beweging).  CSAD werd verrijkt en verder ontwikkeld en ondersteund via de intense samenwerking met Lu Marivoet.​​​

  • De opleiding cranio- sacraal auto-dynamisch CSAD kan u volgen - zonder enige voorkennis 
  • als aanvulling van uw (medische/paramedische/humane/energetische) vorming  (Kinesitherapie, Verpleegkunde, Ostheopatie, Faciatherapie, Shiatsu, manuele Therapie, Kinesiologie, Massage, zorgverlening, Caoching,..

  • voor uw persoonlijke ontwikkeling; om terug te leren ‘voelen’ en meer toegang te krijgen tot de lichaamswijsheid en het ‘innnerlijk weten’  of als ondersteuning en ontspanning bij chronische vermoeidheid, pijn, …
  • als beoefenaar of lesgever dans, beweging, yoga, qicong, ..om uw gevoelskwalliteiten te verfijnen

 

 

 

 

De opleiding van 3 Cycli ( = 9 modules) is gespreid over ongeveer 2 jaar, in totaal is er 200 uur intensief les.

U bepaalt zelf de duur van de opleiding omdat u zich per Cyclus kan inschrijven.

 

 

Neem gerust contact op als u vragen hebt

Zend

Ce champ est requis

Bedankt !

 

Uw bericht is verzonden

Ce champ est requis

Ce champ est requis

Ce champ est requis

Ce champ est requis

 

 

Martine Hoerée

Cranio-Sacraal Biodynamisch

FR ◦ NL 

MENU