Vraag &
antwoord

Cranio-Sacraal werkt zowel preventief als bij klachten van langdurige aard.  Het biedt ondersteuning bij zowel problemen van  fysieke aard als bij psycho- emotionele problemen zoals stress, depressie, burnout, en aandoeningen die gevolg zijn van trauma.

Cranio-sacraal is een lichaamsgeörienteerde methode die het zelfhelend vermogen stimuleert en helpt om inzicht te krijgen in de oorsprong van problemen.

Na een behandeling kunnen klachten eerst toenemen om na enkele dagen te verminderen of te verdwijnen.

Vaak is men moe na een behandeling. Dat betekent dat het lichaam goed reageert op de behandeling. Het is belangrijk om rust te nemen na een behandeling.

Het aantal behandelingen dat men nodig heeft om een gewenst resultaat te bereiken is moeilijk in te schatten, omdat het van verschillende factoren afhangt; de tijd tussen 2 behandelingen is minimaam 2 weken. Deze periode is nodig om het lichaam de kans te geven een nieuw evenwicht te vinden.

Een behandeling wordt op een tafel gegeven, met kleren aan.

Het is aangewezen om comfortablele kledij te dragen tijdens de behandeling.

Cranio-sacraal is een niet-manipulatieve methode. Als de technieken juist worden uitgevoerd, zijn er geen risico’s.

Bij mensen met Downsyndroom (trisomie 21) kunnen bepaalde  technieken aan de schedel niet toegepast worden.

Tijdens de laatste weken van een zwangerschap, moet men ermee rekening houden, dat een cranio-sacraal behandeling het inleiden van de bevalling kan bevorderen.

Een behandeling duurt een uur, anderhalf uur, tot twee uur. Bij een eerste sessie hoort een intakegesprek van een uur tot anderhalf uur.

Bij kinderen is er ook een inleidend gesprek en duurt de behandeling ongeveer een half uur. De ouder/begeleider blijft  aanwezig tijdens de behandeling.

Een vraag? Laat het ons weten!

We helpen je graag verder. Heb je een vraag over een behandeling, workshop of opleiding? Twijfel niet om contact op te nemen.