Over Martine Hoerée

Wie ben ik?

Martine Hoerée

Ik ben Martine, geboren in 1966. Gedurende meer dan 25 jaar, verdiepte ik me in ‘lichaamswerk’, met Cranio-Sacraal, als voornaamste discipline.

1998: Start met Craniosacraaltherapie

Innerlijke zoektocht

In 1998 begon ik met Cranio-Sacraaltherapie. Gedreven door een innerlijke zoektocht, had ik mijn werk in de paramedische sector verlaten. Op mijn reis in Arizona, ontmoette ik een Navaho-medicijnfamilie, die me gidste bij de traditionele geneeswijzen via de Vision Quest,  de zweethut en andere Ceremonies. 

1998: Start met Craniosacraaltherapie

Vision Quest, zweethut & andere ceremonies

Reis door Arizona

Op mijn reis in Arizona, ontmoette ik een Navaho-medicijnfamilie, die me gidste bij de traditionele geneeswijzen via de Vision Quest,  de zweethut en andere Ceremonies. 

Tijdens een eerste Vision Quest in de woestijn, verbleef ik in diepe stilte. Ik voelde dat ik gedragen werd door een ritmische golfbeweging, samen met de natuur rondom mij. De bomen, de rotsen, de lucht, alles om me heen, leek te ontstaan in een oceaan van licht, alsof elke molecule als een vonkje oplichtte.  Ik had nog nooit eerder de realiteit ‘van binnen uit’ waargenomen. Deze omschrijving van de waarneming van onze realiteit, als een oceaan van licht, een ritmische draaggolf, van de schepping, vond ik terug bij W.G.Sutherland, wiens werk aan de basis ligt van de Cranio-Sacrale Biodynamica. 

Vision Quest, zweethut & andere ceremonies

Franklyn Sills, Engeland

Verdieping Biodynamica

Nadat ik als cranio-sacraaltherapeute afstudeerde bij E.Peirsman, verdiepte ik me in de Cranio-Sacrale Biodynamica van Franklyn  Sills in Engeland. 

Franklyn Sills, Engeland

15 jaar begeleiding

Ceremonies & retraites in de Pyreneeën

Gedurende 15 jaar begeleidde ik zweethut-ceremonies, Vision Quests en retraites in de Mediterraanse Pyreneeën. Verder ben ik opgeleid in Stemtherapie, een lichaams-gerichte therapie, die de primitieve stem helpt te bevrijden om zo de oorspronkelijke levenskracht weer te laten stromen. Ik onderwees deze methode gedurende een tiental jaren en bied momenteel nog steeds stemworkshops aan, als herbronning.

15 jaar begeleiding

Via verdieping in het werk van Peter Levine & praktijkervaring

Zachtere benadering traumabegeleiding

Mijn leven en werk brachten me bij een steeds zachtere benadering van trauma-begeleiding. Een verdieping in het werk van Peter Levine, ondersteunde het inzicht uit mijn praktijkervaring, dat lichaamsgewaarwording en ‘het terug aanwezig kunnen zijn in het lichaam’ een sleutel tot heling is. Een veilige en geborgen aanwezigheid vormt het uitgangspunt van mijn werk en opleidingen.
Via verdieping in het werk van Peter Levine & praktijkervaring

Ongeval als catalysator

Experiment

Naar aanleiding van een auto-ongeval, met een ernstige whiplash als gevolg, begon ik te experimenteren met Cranio-Sacrale zelfbehandeling en zachte bewegingen.  Later volgde ik ook een Qigong-opleiding om deze ervaringen met kennis te verrijken.

Ongeval als catalysator

India

Een extra dimensie

Mijn aspiratie om te kunnen leven en waarnemen ‘van binnen uit’, bracht me tevens in India, bij de Integrale Yoga van Sri Aurobindo en The Mother. Deze lichaams-geöriënteerde Yoga, helpt ons te ontwaken uit onze ‘geconditioneerde toestand’, naar een Cellulair bewustzijn. Mijn werk als cranio-sacaalbehandelaar in Pondicherry en Auroville, verbreedde de spirituele dimensie van Cranio-Sacraal voor mij.
India

2008

Levenslessen van een prachtige zoon

In 2008 werd ik moeder van een prachtige zoon, van wie ik de mooiste levenslessen krijg.
2008

Sinds 2010

Autonomie, zelf-behandeling en Beweging

Sedert 2010 geef ik opleiding Cranio-Sacraal. Autonomie, zelf-behandeling en Beweging, zijn geïntegreerd in de opleidingen.
Naast Cranio-sacraal behandelingen en opleidingen, geef ik yogalessen en Herbronnnigs-dagen met Cranio-sacraal Bewegingswerk, Stemwerk, en tevens vanuit sjamanistische natuurbeleving. Op diverse locaties, begeleid ik vakantiestages en zweethutten.

Sinds 2010

De ervaring van een cliënt,
samengevat in een heel mooi gedicht

Dedicated to the art of Cranio-Sacral Practice

Complete Union Without grasping, without fear         

Love without attachment

Without desire – but without holding back

It is truly possible

At last, finally, I feel

Welcome in eachother’s energy

One

Amazingly free

Amazing surrender

No obstacles in the Field

In our Fields meeting

Only divine Mother Mary Or Compassion if you will 

The deepest thank you is not enough

Grace is a better word

A new way is unfolding

Through touch, the Heart is open

 

 

Dit gedicht schreef ik na afloop van een behandeling die je me gaf.

David – 20 oktober 2022

Opleidingen & Bijscholingen

1998 -2019 Navajo Ceremonies : Vision-Quests, Sweatlodge, Sundance – Tsaile – Navajo-Nation Arizona

1998- 2001 Diploma Cranio-Sacraal Relaxatietherapeut – E.Peirsman – Belgian Cranio-Sacal & Meditation Society – Antwerpen

1998 Holistic Pulsing – behandelaar – vzw ’t Nieuw Begin – Ingrid Claes – Antwerpen

1998- 2000 Shiatsu niveau 1 & 2  en Macrobiotiek – Internationale Shiatsu School – Jan Vervecken – Antwerpen

1999 oliemassage Oost-Westcentrum

1999 Reiki – inwijding 1 & 2 vzw ’t Nieuw Begin –  Marcel Bastiaenen – Antwerpen

1999 Rebirthing – facilitator – vzw ’t Nieuw Begin – Marcel Bastiaenen – Antwerpen 

1999 Aqua-Pulsing begeleider –  vzw ’t Nieuw Begin  – Ingrid Claes – Antwerpen

1999- 2000 Dansopleiding Wisper – Ann Cailliau – Leuven

2000- 2001 lessen Javaanse Dans – school Didik Nini Thowok – Yogyakarta – Indonesië

2000 -2002 Shamanisme & Druïdisme – Myriam Cériez – Amsterdam

2000- 2002 Stemwerk – opleiding Stichting Rondom Stemwerk – JR. Thoussaint – Rotterdam

2001-2002 Diverse workshops Body Mind Centering – Veerle Weyns – Antwerpen

2001- 2010 Diploma Cranio-Sacraal Therapeut – E.Peirsman – Antwerpen

2002- 2016 Hedendaagse Dans – Lu Marivoet – Antwerpen

2003 -2010 traject therapeutische individuele lessen Alexander-techniek 

2007 -2008 Cursus Totale Biologie – Eduard Van den Bogaert – Leuven

2008- 2018 jaarlijkse 5-daagse Yoga- training – Kaliani – Auroville – Indië

2010- 2018 docent Basiskennis Anatomie en Therapeutische vorming & Trauma-begeleiding Belgische Shiatsu-Federatie 

2015 Postgraduaat – Karuna Institute – Engeland

2017- 2020 Qigong lesgever – Centre de Formations Dominique Jacquemay- Brussel

Hoe kan ik je helpen?

Een zachte methode die het zenuwstelsel tot rust brengt, de weerstand en de flexibiliteit ondersteunt.

Voor wie deze holistische methode wil leren voor persoonlijke ontwikkeling voor of professionele doeleinden.

Herbronningsdagen, ontspanning met beweging & zacht Lichaamswerk, met stem en rituelen, afgestemd op het ritme…

Getuigenissen

“Het was voor mij een heel mooie en diepgaande opleiding. Deze zomer ervaarde ik tijdens het verlof veel rust in mij. Op een bepaald moment kon ik echt voelen dat het leven eenvoudig is. In de week voor CSAD 8 was er iets aan het veranderen en dit heeft zich ondertussen verder gezet. Ondertussen mocht ik heel sterk ervaren wat stilte is, Dynamische Stilte. Ik ben heel dankbaar. Het geeft de stilte een concrete vorm en een diepere bedding.”

Julie VDM

klant

“Het weekend bracht me bij een groot verlangen om onvoorwaardelijk aanwezig te zijn zonder helemaal te versmelten en mezelf te verliezen. De hulpbronnen en de kracht van anderen zien; waardoor ik de ander anders bekijk en mijn redders- instinct heel erg vermindert. Dit is een manier waarop het kan. Dit was heel verrijkend en heeft nog door gewerkt.​”

Katrien S.

klant

Een vraag? Laat het ons weten!

We helpen je graag verder. Heb je een vraag over een behandeling, workshop of opleiding? Twijfel niet om contact op te nemen.