Niveau 2 - Opleiding Cranio-sacraal

Over Niveau 2 - Opleiding Cranio-sacraal

Het bewustzijn van 'basisveiligheid' teruggeven aan het lichaam.

Het bekken als “wortel” van ons energetisch systeem, als zetel van de basisveiligheid en schepping, als basis voor de structurele dynamieken rond de middenlijn. Anatomische relaties en fysiologie van het bekken; intunen op het bekken via palpatie, beweging en contemplatie. 

  • Inleiding tot het zenuwstelsel en de stress respons. 

  • Anatomie en fysiologie van de bijnieren en psoas.​

  • Intunen op de motiliteit van de verschillende structuren van het bekken, van nieren/bijnieren en psoas; ruimte en zachtheid schenken aan de nieren; intunen op het inherente behandelingsplan in de mid-tide vanaf het bekken en de psoas. 
  • Ontspannende oefeningen voor psoas en heupen. 
  • De verbinding voeten – ruggengraat via het bekken en de psoas in het rechtop staan en verplaatsingen op de grond en rechtop. 
  • De ontvanger begeleiden van ruglig via zit naar rechtop staan en bij het stappen.​

Programma details

Hoe is het programma niveau opgebouwd?

Module 3 : Het Bekken en de Psoas

Module 4 : Het centrum en de extremiteiten van het lichaam

Module 5 : Het Hart

Het hart is het centrum van onze voelende menselijke ervaring. Zoals omschreven door F. Sills, is er een moment in de ontwikkeling, waarop het primordiale hart indaalt in het hartcentum. Het primordiale hart ontstaat boven het hoofd langs de midline om zich tijdens de 4e tot 5e week, naar het hartcentrum te bewegen en te ontvouwen als orgaan.​ Op dit moment, dat het primordiale hart indaalt in de vorm, wordt het incarnerend wezen naar zijn centrum getrokken. We aanvaarden opnieuw het hart als het centrum van ons denken. Luisteren naar, praten met het hart en de impuls van elke beweging terug in het hart voelen, is het onderwerp van deze module.​

Module 6 : De Schedelbeenderen

In deze module benaderen we de motiliteit van de schedelbeenderen (de "occipital triad": achterhoofdsbeen, atlas en axis; het wiggebeen, het zeefbeen, de wandbeenderen, het voorhoofdsbeen en de slaapbeenderen) en de dynamieken van de spheno-basilaire verbinding waarrond de schedelbeenderen zich organiseren en waar het ganse lichaam bij betrokken is
We benaderen dit thema op een holistische en biodynamische manier, rekening houdend met het impact van de dynamiek van het "reciprocal tension membrane", de falx en de tent, en de connectie schedel-heiligbeen via de dura mater en de "fountain spray of life". De motiliteit van de slaapbeenderen in verbinding met de tent geeft ons toegang tot de andere horizontale relaties in het lichaam. De beweging en de dans zijn een uitnodiging om het werk op tafel te integreren op een autonome manier.

Reviews

Deelnemers getuigen

Praktisch

Investering

Als je per module betaalt: 

250€ per module

Als je per niveau betaalt:

2e niveau (mod 3,4,5,6)= 900€ 

Uw plaats is gereserveerd na overschrijving van het cursusgeld.

Maximum 6 deelnemers per module.

Cursusgelden worden niet terugbetaalt als je annuleert.

 

Startdata Niveau 2

MODULE 3

Het bekken en de Psoas
data: 22 & 23 maart 2025

MODULE 4

Het diafragma, centrum en extremiteiten
data: 26 & 27 april 2025

MODULE 5

Het Hart
data: 17 & 18 mei 2025

MODULE 6

De schedelbeenderen
data: 14 & 15 juni 2025

Inschrijven?

Stuur ons een bericht via de inschrijvingspagina.