Martine Hoerée (°1966) is creatrice en directrice van de School voor Cranio Sacraal Auto Dynamisch CSAD.

 

 

Ze begon te werken als Cranio-sacraaltherapeute in 1998. Gedreven door een innerlijke zoektocht, verliet ze haar loopbaan in de paramedische sector. 

 

Ze reisde naar Arizona, waar ze Navaho-medicijnmensen ontmoette, die haar gidsten bij de Vision-Quest en andere ceremoniële geneeswijzen. 

 

“Tijdens mijn eerste Quest in de woestijn ging ik in diepe stilte; ik had het gevoel dat ik opgenomen en gedragen werd door een ritmische golfbeweging, samen met de rotsen, de bomen en de lucht om me heen. Heel de omgeving, de natuur rondom leek te ontstaan in een oceaan van licht, alsof elke molecule als een vonkje oplichtte. Ik had nog nooit de realiteit op deze manier ‘van binnenuit’ waargenomen. Toen ik de Craniosacrale Biodynamica leerde kennen, begreep ik dat het een uitdrukking van de ‘Primaire Ademhaling’ was, zoals door W.G.Sutherland omschreven werd.”

 

 Nadat ze als cranio-sacraal-therapeute afstudeerde bij Peirsman, verdiepte ze zich in de Craniosacrale Biodynamica, van Franklin Sills, bij wie ze ook les volgde in Engeland.

 

Gedurende 15 jaar begeleidde ze zweethut-ceremonies volgens de Navaho- traditie, Vision Quests en retraites in de Mediterraanse Pyreneeën, ze begeleidt nog steeds retraites en meditaties in de natuur. 

Verder is ze ook opgeleid in Stemtherapie (Rotterdam), een lichaams-gerichte therapie, die ze zelf gedurende 10 jaar onderwees. “De primitieve stem bevrijdt de oorspronkelijke levenskracht. Traumatische ervaringen in mijn leven en werk, brachten me bij een steeds zachtere aanpak, om het alarmsysteem te kalmeren, laagje per laagje. Dankzij het werk van Peter Levine,  begreep ik dat de aanwezigheid in het lichaam, via lichaamsgewaarwording, de sleutel tot heling is.  

 

Ons werkelijke bestaan wordt versluierd door een on-ophoudend mentaal gebabbel en onze pogingen om onbewuste impulsen te onderdrukken. “Mijn verlangen om te kunnen leven ‘van binnenuit’, vanuit het Celbewustzijn, bracht me tevens bij het werk en de ashram van Sri Aurobindo en Mother.” Na lange tijd in Auroville en Pondicherry verbleven te hebben en dankzij de cellulaire yoga van Sri Aurobindo en Mother, begon Martine de ‘beweging’ toe te voegen aan het Cranio-sacrale werk.

 

 Ze experimenteerde op zichzelf en ondervond aldus het zelf-genezend vermogen van de beweging bij een cranio-sacrale (zelf-) behandeling. Ze integreerde 3 aspecten: cranio-sacraal, de beweging en de zelf-genezing. Dit was het begin van de Cranio-sacraal Auto-Dynamische Therapie.   Het was een diepe pijn, na een auto-ongeval, die haar duwde en dus ook aanmoedigde bij deze creatieve zoektocht. 

 

Martine geeft individuele sessies, lessen en opleiding in Cranio Sacraal.  Zij heeft een praktijk in Dworp.

Wie ben ik ?

Contact

Neem gerust contact op als u vragen hebt

Zend

Ce champ est requis

Bedankt !

 

Uw bericht is verzonden

Ce champ est requis

Ce champ est requis

Ce champ est requis

Ce champ est requis

Martine Hoerée

Cranio-Sacraal Biodynamisch

FR ◦ NL 

MENU