Ruimte creëren in het lichaam en de bewust worden van gevoelsgewaarwordingen. Introductie van het Cranio-Sacraal systeem.

 

De ‘Breath of Life’ of Levensadem zoals Dr W.G. Sutherland omschreef, is een universele creatieve intelligentie, die alle organismen van levenskracht voorziet.  Het is een Bewustzijn, een matrix, waarin leven tot uitdrukking kan komen.  Het is energie, die nog ongedifferentieerd is.  De ‘Potency’ is de actie van de Breath of Life in ons lichaam.  

Het verbindt de subtiele energie met de materie en veroorzaakt een beweging van het cranio-sacraal vocht en de dura mater en tegelijk ook in elke cel van het lichaam. 

 

 Bij ontstaan en ontwikkeling van leven, vindt er steeds een omzetting plaats van energie in vloeibare vorm en van vloeibare toestand naar materie. We leren het Cranio-sacraal systeem begrijpen vanuit een Holistische visie en vanuit de Embryologie.  Creatie gebeurt in elk moment.  Aanwezigheid in het NU schept mogelijkheid tot verandering en vrije keuze van bestaan in elk moment.​

Opleiding Cranio-Sacraal

1ste Cyclus​

Contact

  • Rusten in Aanwezigheid ‘is de basis van elk moment in het werkbegeleide meditatie
  • Het Relationeel Veld; juiste aftstand voelen en respecteren
  • Het creëren van een ‘holing field’ vanuit het hartcentrum; de pulsatie van het Zijn: het Zijn/het Zelf/de Bron
  • Het belang van de gevoelde hulpbronnen (gewaarwordingen-sensaties-gevoelsgewaarwordigen) uit te wisselen per twee. Toegang krijgen tot de hulpbronnen.
  • Primaire As, embryologie en belang van de embryologie  in CSAD
  • De centrale as voelen en je waarnemingsveld verruimen; fysiek lichaam, vleoibaar lichaam en getijdenlichaam-conactritueel en ‘Holistic Shift’
  • De Dynamische Stilte – de Levensadem – het Getijde – de Ritmes
  • Uitwisseling per 2 : oriëntatie naar het vloeibare en het lange getijde 
  • Uitwisseling per 2: Sacrale en Cranio-sacrale hold
  • Oriëntatie naar het lange getijde

 

Enkele getuigenissen 

Het was voor mij een heel mooie en diepgaande opleiding.  Deze zomer ervaarde ik tijdens het verlof veel rust in mij.  Op een bepaald moment kon ik echt voelen dat het leven eenvoudig is.  In de week voor CSAD 8 was er iets aan het veranderen en dit heeft zich ondertussen verder gezet.  Ondertussen mocht ik heel sterk ervaren wat stilte is, Dynamische Stilte.  Ik ben heel dankbaar.   Het geeft de stilte een concrete vorm en een diepere bedding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het weekend bracht me bij een groot verlangen om onvoorwaardelijk aanwezig te zijn zonder helemaal te versmelten en mezelf te verliezen. De hulpbronnen en de kracht van anderen zien; waardoor ik de ander anders bekijk en mijn redders- instinct heel erg vermindert. Dit is een manier waarop het kan.  Dit was heel verrijkend en heeft nog door gewerkt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Motility’ is de ademhaling of pulsering van cellen en weefsels die van binnenuit komt.  Het is een uitdrukking van de Breath of Life.  Deze subtiele beweging volgt het ontwikkelingspatroon van de embryonale fasen.  

 

We bekijken het verschijnen in de embryonale schijf van de primaire streep, de neurale groeve en de notochord.  Vervolgens zien we hoe het ruggemergkanaal gevormd wordt, de hersenventrikels en de hersenen.  We leren de anatomie en de functie van  het zenuwstelsel te begrijpen vanuit de evolutie van de mens.

 

 

Het reciproque spanningsmembraan

 

 

Het cranio-sacraal (CS) systeem is het geheel van CS vocht, bindweefsel, benige structuren, die  schedel en  sacrum omgeeft en verbindt.  De centrale as is de verbinding en de drager van dit geheel.  We onderscheiden  hierin de Quantum-as, de primaire as en de vloeibare as.

 

De potency of de levenskracht in het CS systeem wordt geaktiveerd tijdens de behandeling op de tafel en vervolgens door reptielbewegingen en door de ademhaling te verbinden met de beweging.  De natuurlijke spiraalbeweging van de wervelkolom tijdens beweging stimuleert ook de potency.  Door bewegingszinnen leren we deze te respecteren  in de beweging van lig naar zit, van zit naar rechtop tijdens het stappen.

Data de volgende Cyclus 1 met Martine Hoerée : 

Module 1 : op afspraak

Module 2

 

 

Plaats : Centrum ‘Awake’, Molenveld 52, 1653 Dworp

Prijs: Module 1  tot en met Module 6 kosten 300 euro per module. Module 7 en 8  kosten 400 euro per module. Module 9 (Synthese) kost 600 euro. De 4 Oefen Dagen (OD) kosten 50 euro voor de volledige dag. Er is één OD in Cyclus 1, twee in Cyclus 2, en één in Cyclus 3. De prijs van de tutorial is 100 euro. De test op het einde kost 100 euro, inclusief de administratieve kosten voor het getuigschrift.

Prijs met korting :  Wanneer u per blok betaalt ontvangt u een korting

(500 euro) 

 

Cycus 1: Module 1 + 2 + 1 OD: 550 euro

Cyclus 2: Module 3 tem 6 + 2OD + Tutorial: 1150 euro

Cyclus 3: Module 7,8,9 + 1 OD + Test&Certificaat: 1400 euro

Een factuur op een eenvoudige aanvraag, maar steeds bij betaling of ten laatste voor het einde van het boekhoudkundig kwartaal.

 

Gemiste lessen : Indien u een Module gemist heeft in heel de opleiding en u betaald heeft per cyclus, kan u 1 Module gratis inhalen. Indien u meer dan 1 Module gemist heeft , of wanneer u graag een Module herhaalt, kan u dat aan de 50% korting. 

 

Neem gerust contact op als u vragen hebt

Zend

Ce champ est requis

Bedankt !

 

Uw bericht is verzonden

Ce champ est requis

Ce champ est requis

Ce champ est requis

Ce champ est requis

 

 

 

Martine Hoerée

Cranio-Sacraal Biodynamisch

FR ◦ NL 

MENU